top of page
Buscar
  • Foto do escritorUmut EKER

Bir gün Brezilya'ya gelmek isterseniz...



Türkiyemizden yaklaşık 10.000 km uzaklıkta ve direk uçuş ile ortalama 13 saat süren bu yola çıkmak istediğinizde alt kısımda yazacaklarım aklınızın bir köşesinde bulunsun isterim...

Türkiye İstanbuldan Brezilya Sao Paulo şehrine hergün direk uçuş bulabilirsiniz; aynı zamanda Dubai, Katar, Afrika, Almanya, İngiltere, İtalya, Fas v.b. olmak üzere Dünya'nın nerdeyse her yerinden bir aktarma yaparak Brezilya'ya gelebilirsiniz.

Brezilya Türk vatandaşlarından Turist olarak yapacakları seyahatlerde 90 güne kadar vize istemiyor; gerekirse 90 gün daha uzatabilirsiniz.

Pasaport geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır; pasaportunuzun geçerlilik süresi 6 aydan az ise mutlaka uçuş tarihinden önce yenilememiz gerekmektedir.

*** Brezilya'ya girişlerde Corona virüs salgını dolayısı ile PCR yada Antijen testi negatif sonucu, tam aşı sertifikası, seyahat süresince geçerli uluslararası sağlık sigortası poliçesi ibrazının zorunlu olduğunu unutmayalım.

Özellikle Sao Paulo'da şehir merkezi otellerinden uzak durmak çok doğru bir karar olacaktır; Paulista bölgesi otellerini tercih edebilirsiniz.

Otellere girişlerinde ödemesini daha önce yapmış olsanız bile olası ekstra harcamalar için sizlerden bir kredi kartı kaydı yapılmasını istiyeceklerdir; bu sebeple yanınızda uluslararası kullanıma açık bir kredi kartı bulundurmanız uygun olacaktır.

Brezilya'da bulunduğunuz sürece ilteşim ihtiyacanız için gerekli olacak yeni bir mobil hat yerine kullanım yoğunluğunuza göre Türkiyede kullandığınız hattın yurtdışı kullanımına açtırmanız çok daha ekenomik olabilmektedir. Yurt dışı aramalarda eyalete ve kullaniım operatörüne göre farklılık gösteren kod kullanılması gerekmektedir.

Brezilya'nın para birimi REAL dir. Dolar, Euro v.b. para birimlerini yerel para birimine çevirmeniz gerekmektedir çunki ne otellerde nede alışverişlerde Real haricinde yabancı para birimi kullanamazsınız. Brezilya'ya ilk geldiğiniz zaman acil durum haricinde Havaalanında döviz bozdurmanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum; bu işlemlerinizi genelde hafta içi mesai saatlerinde dahilinde 'cambio' yazan resmi döviz firmalarında gerçekleştirebilirsiniz.

Brezilya'da kullanılan dil Portekizcedir; ingilizce dili yaygın kullanılmamaktadır.


Brezilya'da halk çok sakin, rahattır bu sebeple yavaş hareket ederler ve bir çok yerde sıralar ile karşılaşmanız mümkündür!

Brezilya'ya yapacağınız seyahatlerde yanınıza elektrikli aletleriniz için bir priz adaptörü bulundurmanız faydalı olacaktır. Birçok yerde 110 (127)volt ve 220 volt enerji girişleri ayrı ayrıdır.


Brezilya'da diğer önemli durum yemek konusundadır. Ülke genelinde 'haram' olan ürünlerin kullanımı çok fazladır; bazen bir ekmeğin yada patlamış mısır kutusu içinde bile görebilirsiniz.

Brezilya seyahetinizde dikkat etmeniz gereken bir konuda güvenlik açığıdır; bazı yerlerde bu konuda dikkatli olmanız önemlidir.


Brezilya'ya seyahat öncesinde yada sırasında tanışacağınız kişileri eğer sizin için geçerli önenli bir referansı yok ise mutlaka araştırmanız uygun olacaktır.

----------------------------------------------------------------------------------------


Uçak bileti, Otel rezervasyonları, Türkçe Tercümanlık ve Rehberlik, Araç Kiralama ihtiyaçlarınız icin :

A LA TURCA Travel & Mice

alaturca@alaturca.com.br / eker@eker.com.br


50 visualizações0 comentário

Posts recentes

Ver tudo
bottom of page