top of page
Buscar
  • Foto do escritorUmut EKER

Brezilya pazarına girmek için neler yapabiliriz?

Atualizado: 2 de nov. de 2021

ALIM HEYETİ PROGRAMI ORGANİZE ETMEK Brezilyada her sene bir Milli katilim gosterdigimiz APAS, AUTOMEC, LAAD fuarları haricinde Brezilyali yetkilileri ülkemize davet ederek ürünlerimizin ve hatta Türkiyemizin tanıtımı gerçeklestirecek alım heyetleri organize edebiliriz; Program çesitli tarihlerde senede bir yada iki kere organize edilebilir ve bu alım heyetleri sonrasinda Turkiyemizden giden heyetler artik fuarlar oncesinde ve sonrasinda Brezilyada kendilerine daha kolay muhatap bulacaklardır.

ÖZEL ÜRÜNLER HAZIRLAMAK Brezilyalılar dünyanin bir çok noktasindan gelen göçebe topluluklarıdır o sebeple dişa hayran bir tavırlariı yok aksine kendilerine bir toplum ve kültür oluşturmaya çalışıyorlar; Bu durum ticari stratejilerinede yansımış durumda. Bir çok uluslararasi marka sadece Brezilyaya özel stratejiler ile ürünlerini hazirliyor ama bu konu konuşulmuyor çok anlatılmıyor; Fazla göz önünde bulundurulmuyor. Örneğin Dünyaca ünlü elidor sampuan markasi burda Brezilyalıların anlıyacağı dilden portekizce “ipek” anlaminda SEDA markasıyla, diğer bir ürün yine dünyaca ünlü Algida dondurma markası burda “çok güzel tad” manasında farklı yazı karekteriyle KİBON markasıyla tüketiciyle buluşuyor; diger bir örnek araba markalari, dünyaca ünlü araba üretcileri sadece Brezilyaya özel burda önemli isimleri kendi araba modellerine vererek üretimler yapiyor. Diger bir konu Brezilyada şeker kamışından üretilen Etil (Etinol) Alkol maddesi araç yakıtı olarak kullanılıyor ve bu yakıtla çalışan araçlara Flex motorlu araçlar deniliyor; yeni değil yaklaşık 50 yıldır bu şekilde motoro sahip araçlar üretiliyor. Burda iklim şartlarıda çok önemli… bunun gibi yuzlerce örnek verilebilir. Bizimde bu anlamda ürünlerimizin tanıtımında ve pazarlanmasında alişı gelmiş metodlarin dışına çıkmamız gerekiyor; Brezilyaya özel bir şeyler yapmalıyız.

BREZİLYA İÇİN ÖZEL MARKALAŞMA Brezilya dini anlamda çok onemli kahramanlardan biri olan ve ( Sao Jorge) mitolojide savaşçı bir karektere sahip olan Aziz Jorge Brezilya ülkesininde insanların koruyucusu olarak adlandırılıyor; Brezilyada heryerde resmini görebileceğiniz bir karakter. Ülkemiz için bir önemi ise Aziz Jorge un efsaneye gore Kapadokya bolgesinde yaşamış olması o sebeple yılda binlerce Brezilyalı turist Kapadokya bölgesine geliyor. Biz bu noktada çıkartacağımız bir ürüne bu karakterden yolaca çıkarak Brezilyaya özel bir marka verebiliriz. Bu isim aynı zamanda Brezilyadan tüm Güney Amerikaya hatta tüm Dünyaya açılmamızı sağlıyacak; çünki Güney Amerika böle halkları dünyanın en dindar toplumları arasında gösteriliyor.

TEKNİK DEĞİŞİKLİK Brezilyada genel olarak kullanılan elektrik akımı 110 ve 220 volt olarak değişmektedir, elektrik ile çalışan ürünlerde her iki akıma uyan ürünlere bivolt denilmektedir ve priz yapısı farklıdır; bizde ürünlerimizde bu doğrultuda teknik değişiklikler yapabiliriz.

56 visualizações0 comentário

Posts recentes

Ver tudo
bottom of page